...
Ранг листа на судии, делегати и делегат-контролори за сезоната 2023/2024

Судиската комисија едногласно усвои ранг-листа на судии базирана на контролите на судење во првата полусезона и мислењето на СККФСМ.

Прочитај повеќе
...
Полусезонски судиски семинар 2023/24

Во СЦ „Јане Сандански“ во Скопје, Судиската комисија ќе го организира задолжителниот судиски семинар

Прочитај повеќе
...
Игор Митровски прогласен за најдобар судија.

Најангажираниот македонски судија кој постојано, на дело, покажува за каков арбитар, но и човек се работи

Прочитај повеќе
...
Томи Панов ја доби главната награда, прогласен е за најдобар судија во судиската организација на град Скопје за 2023 година.

Прогласени најдобриот и најперспективниот судија на ниво на Град Скопје за 2023 година.

Прочитај повеќе
...
Официјална листа на судии, делегати и контролори

Листа на судии, делегати и делегат-контролори за сезоната 2023/2024.

Прочитај повеќе
...
Ема Никочевиќ и Андреј Златевски, нови ФИБА Судии

Во „класата 2023“ на судискиот департмент на Светската кошаркарска федерација, се најдоа и имињата на двајца наши млади судии.

Прочитај повеќе
...
Судиската комисија организира претсезонски семинар за судии и делегати

И оваа година подготви една обемна програма која ќе биде реализирана во текот на 23 и 24.септември во Скопје.

Прочитај повеќе
...
Феревски го судеше финалето, а Павлов мечот за трето место на „Фајнл-Фор“ турнирот на БИБЛ

Уште една награда за добрата работа на нашите ФИБА арбитри во изминатиот период

Прочитај повеќе
...
Судиската комисија со серија состаноци пред завршницата на сениорските и младинските натпреварувања

Судиската Комисија организира серија онлајн состаноци со инволвираните актери во натпреварувањата под закрила на федерацијата.

Прочитај повеќе
...
Судиите Павлов и Феревски - дел од Балканскиот „Фајнл-фор“

Нашите интернационалци се меѓу официјалните лица на турнирот во Стара Загора.

Прочитај повеќе
...
Судиите Давидов и Јакимовски беа дел од јуниорскиот турнир од Евролигата

Македонскиот судиски двоец ги судеа финалните натпревари на собирот на млади кошаркари во Белград.

Прочитај повеќе
...
Македонски судии на камп на ФИБА Европа

Нашите судии Наташа Цветковска, Кристиан Филиповски и Дејан Зафировски бел дел од меѓународниот собир во Сараево.

Прочитај повеќе
...
Успешен полусезонски семинар во организација на Судиската Комисија при КФСМ

На ден 15.1.2023 година во Скопје се одржа полусезонски семинар во организација на Судиската Комисија при КФСМ.

Прочитај повеќе
...
Раде Јанков е најдобриот, Ема Никочевиќ е најперспективен судија за 2022 година на Град Скопје

Судиската комисија на Скопје ги прогласи најдобриот и најперспективниот судија за 2022 година, на територија на Град Скопје.

Прочитај повеќе
...
Судиски и Делегатски семинар Скопје 2022-23

Успешно одржан судискиот и делегатски семинар во Скопје за сезона 2022/23

Прочитај повеќе