...
Феревски го судеше финалето, а Павлов мечот за трето место на „Фајнл-Фор“ турнирот на БИБЛ

Уште една награда за добрата работа на нашите ФИБА арбитри во изминатиот период

...
Судиската комисија со серија состаноци пред завршницата на сениорските и младинските натпреварувања

Судиската Комисија организира серија онлајн состаноци со инволвираните актери во натпреварувањата под закрила на федерацијата.

...
Судиите Павлов и Феревски - дел од Балканскиот „Фајнл-фор“

Нашите интернационалци се меѓу официјалните лица на турнирот во Стара Загора

...
Судиите Давидов и Јакимовски беа дел од јуниорскиот турнир од Евролигата

Македонскиот судиски двоец ги судеа финалните натпревари на собирот на млади кошаркари во Белград

...
Македонски судии на камп на ФИБА Европа

Нашите судии Наташа Цветковска, Кристиан Филиповски и Дејан Зафировски бел дел од меѓународниот собир во Сараево.

...
Петар Денковски ќе биде ФИБА инструктор на финалето на еврокупот

Нашиот ФИБА делегат доби големо признание да го контролира мечот за трофејот, Галатасарај-Асвел кој се игра на 12. април во Истанбул

...
Успешен полусезонски семинар во организација на Судиската Комисија при КФСМ

На ден 15.1.2023 година во Скопје се одржа полусезонски семинар во организација на Судиската Комисија при КФСМ

...
Раде Јанков е најдобриот, Ема Никочевиќ е најперспективен судија за 2022 година на Град Скопје

Судиската комисија на Скопје ги прогласи најдобриот и најперспективниот судија за 2022 година, на територија на Град Скопје.

...
Судиски и Делегатски семинар Скопје 2022-23

Успешно одржан судискиот и делегатски семинар во Скопје за сезона 2022/23