СУДИСКА КОМИСИЈА

НА КФСМ

Првиот натпревар на кои играле македонски екипи со македонски судии и делегат, е одигран на 27 август 1933 година.

Со почетоците на работата на тогашниот Кошаркарски Сојуз на Македонија, како дел од тогашниот Кошаркарски Сојуз на Југославија, започнува со работа и Судиската Комисија при КФСМ, како стручна комисија под ингеренции на Управниот одбор на Сојузот.

  • Претставува огромна привилегија, но исто толкава одговорност, да се биде дел од една толку динамична, модерна и популарна спортска игра како кошарката.
  • Нашата мисија е да бидеме непристрасен сервис на кошаркарските клубови, како би помогнале за успешно одиграни натпревари по претходно утврдени правила на игра.
  • Целите и задачите на членовите на КФСМ се секогаш насочени во интерес на организацијата и нејзините членови.

Под капата на ФИБА И КФСМ изминатите години, како на национално така и на интернационално ниво бележат успеси, а за тоа говорат безброј натпревари на кои нашите арбитри ја делат правдата.

NLB Banka
Mozzart Bet
Kuehne Nagel Skopje
Tesla
Triglav
Aktiva
KFSM

Вести

Последни новости

...
Ранг листа на судии, делегати и делегат-контролори за сезоната 2023/2024

Судиската комисија едногласно усвои ранг-листа на судии базирана на контролите на судење во првата полусезона и мислењето на СККФСМ.

Прочитај повеќе
...
Полусезонски судиски семинар 2023/24

Во СЦ „Јане Сандански“ во Скопје, Судиската комисија ќе го организира задолжителниот судиски семинар

Прочитај повеќе
...
Игор Митровски прогласен за најдобар судија.

Најангажираниот македонски судија кој постојано, на дело, покажува за каков арбитар, но и човек се работи

Прочитај повеќе

Едукација

Правила и интерпретации за кошаркарски судии и натпревари, прирачници за судии, делегати, записничка маса и FIBA прирачници за физичка и ментална подготовка и нутриционизам.

Погледни ги сите прирачници

Раководство

Нашите членови

Алија Феревски

Претседател

Зоран Николовски

Член

Блашко Клинчаров

Член

Игор Митровски

Член

Александер Павлов

Член

Леонида Тасевска

Секретар

Контакт

Контактирајте не

Локација:

Ул. „Дебарца“број 28, 1000 Скопје

Маркетинг:

marketing@skkfsm.mk

Loading
Вашaта порака е испратена. Ви благодариме!