Браќата Митровски влегоа во историјата на ФИБА натпреварувањата

...

Овој историски момент се случи синоќа, во Софија, на средбата Ираклис-Трефл-Сопот. Последна, финална од квалификацискиот турнир од групата „Б“, за пласман во групната фаза од ФИБА Еврокупот.

На оваа средба, која патем речено заврши со минимална победа на тимот од Грција, друштво им правеше турскиот арбитар Мехмет Сахин, додека во улога на делегат беше Србинот Драгутин Илиќ.